onsdag, november 18, 2009

Upp till bevis Gunilla Carlsson

Efter att biståndsminister Gunilla Carlsson placerats på östgötamoderaternas riksdagslista skrev hon en märklig krönika i Corren där hon tackade för förtroendet. Carlsson vill att Östergötland ska vara ett framgångslän, men i krönikan talar hon bara om vad andra ska göra. Samtidigt sitter Carlsson i Sveriges regering sedan tre år och hade som minister kunnat göra något åt två av de viktigaste frågorna för framgångslänet Östergötland: ostlänken och nya regioner.

Här är regeringens resultat magert och Carlsson nämner ingen av dessa viktiga frågor med ett ord i sin krönika. Anna Larsson och jag skriver en replik i Corren.

Andra bloggar om Östergötland, Gunilla Carlsson och politik

Etiketter: , ,

måndag, november 16, 2009

Familjevärden

Via en arbetskamrat uppmärksammans jag på en artikel i Svenska Dagbladet. Den handlar om Danderyd som till skillnad från en annan moderatledd kommun faktiskt tar emot ensamkommande flyktingbarn. Barnen placeras dock i familjehem - och inget av dessa ligger i Danderyd.

En flyktingsekreterare i Danderyd förklarar varför det inte finns några familjehem i Danderyd:
-Det krävs att familjen har tid till läxläsning och skolbesök för att det ska fungera bra. De som bor i Danderyd har oftast inte den tiden.

Etiketter:

tisdag, november 03, 2009

Tänk bilderIdag – tisdag – är det valdag i USA. Inte en valdag i dignitet med förra årets presidentval eller nästa års kongressval, men ändå en valdag.

Ett av valen är ett fyllnadsval till det amerikanska representanthuset i valkretsen NY-23 (där jag förövrigt var på en road trip för några år sedan). Valrörelsen har varit den kanske mest osannolika valrörelsen i USA under de senaste åren men jag har inte tid att berätta om alla vändningar som tagits. Istället nöjer jag mig med en lärdom inför den svenska valrörelsen 2010: tänk bilder!

Den republikanska kandidaten Dede Scozzafava mötte inte bara en demokratisk motståndare utan utmanades även från höger av det konservativa partiets Doug Hoffman (om du förvånas över att det kan finnas något mer konservativt än det republikanska partiet så stödde flera framstående republikaner – Sarah Palin till exempel – det konservativa partiets kandidat framför republikanen).

I ett försök att utmana Hoffman på debatt bestämmer sig Scozzafava att ha ett torgmöte utanför Hoffmans kampanjkontor. Tanken var bra, men när valarbetare för Hoffman strömmade ut ur kontoret och ställde sig bakom Scozzafava så blev det en annan bild av budskapet…

Se bilden här!

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA

Etiketter: ,

Grattis LFC

I lördags såg jag Linköping FC utklassa Umeå och i söndags blev det klart att de vunnit årets allsvenska i fotboll. Det är roligt och det är välförtjänt.

LFC – eller Kenty som de hette då – var tidigare ett lag som åkte jojo upp och ner i allsvenskan. Den stora förändringen inträffade när laget inledde sitt samarbete med LHC och ett målmedvetet och metodiskt arbete påbörjades för att bygga ett europeiskt topplag.

Nya spelare rekryterades varje säsong; först för att fylla luckor i förstauppställningen och sedan för att konkurrenskraftiga alternativ på alla platser. Genom samarbetet med Linköping Kenty DFF kunde unga lovande talanger rekryteras och utvecklas. Förra säsongen var LFC det allsvenska lag med flest stjärnor och till den här säsongen kan laget nästan sägas vara komplett.

Målmedvetet och metodiskt är också en beskrivning på LFC:s spel den här säsongen. Trots alla de stjärnor som spelade i laget förra året var det svårt att förstå lagets spelidé. Det var som om tränaren inte trodde att de spelarna han hade till sitt förfogande skulle klara av att föra en match. Det ändrades till detta år när Magnus Wikman blev tränare och han var det som behövdes för att laget skulle förvandlas från ett topplag till ett guldlag.

Under årets första matcher var det trevande; osäkra passningar i backlinjen som till resulterade i baklängesmål. Ju längre säsongen pågick, desto bättre lärde sig spelarna spelet och desto mer uppträdde de individuella stjärnorna som ett sammansvetsat lag. Bollen hölls inom laget och om det inte gick att passa framåt till någon lagkamrat passades den åt sidan eller bakåt. Allt som oftast öppnades sedan den offensiva möjligheten de letade efter.

Nu har klubbens målmedvetna satsning och lagets metodiska spel belönats med en fantastiskt framgångsrik säsong. Vinst i supercupen, seger i svenska cupen och guld i allsvenskan. Och det är inte över ännu; på onsdag är det kvartsfinal i Champions league mot världens kanske bästa klubblag, tyska Düisburg och nästa onsdag är det returmöte, på ”hemmaplan” på Nya Parken i Norrköping. Kan det vara mer passande än att Östergötlands bästa fotbollslag får visa upp sig i hela länet?!

Etiketter: ,