tisdag, november 03, 2009

Tänk bilderIdag – tisdag – är det valdag i USA. Inte en valdag i dignitet med förra årets presidentval eller nästa års kongressval, men ändå en valdag.

Ett av valen är ett fyllnadsval till det amerikanska representanthuset i valkretsen NY-23 (där jag förövrigt var på en road trip för några år sedan). Valrörelsen har varit den kanske mest osannolika valrörelsen i USA under de senaste åren men jag har inte tid att berätta om alla vändningar som tagits. Istället nöjer jag mig med en lärdom inför den svenska valrörelsen 2010: tänk bilder!

Den republikanska kandidaten Dede Scozzafava mötte inte bara en demokratisk motståndare utan utmanades även från höger av det konservativa partiets Doug Hoffman (om du förvånas över att det kan finnas något mer konservativt än det republikanska partiet så stödde flera framstående republikaner – Sarah Palin till exempel – det konservativa partiets kandidat framför republikanen).

I ett försök att utmana Hoffman på debatt bestämmer sig Scozzafava att ha ett torgmöte utanför Hoffmans kampanjkontor. Tanken var bra, men när valarbetare för Hoffman strömmade ut ur kontoret och ställde sig bakom Scozzafava så blev det en annan bild av budskapet…

Se bilden här!

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA

Etiketter: ,