fredag, juli 31, 2009

"Beerastroika" eller "Yes, Three Cans"

Den senaste veckan har den amerikanska politiska diskussionen präglats av den så kallade Gates-gate, där den kända aftro-amerikanska professorn Henry Louis Gates Jr greps i sitt eget hem av en vit polis som misstänkte honom för att vara inbrottstjuv.

I ett försök att gjuta olja på vågorna i den infekterade debatt som följt om amerikanska rasrelationer bjöd president Obama igår in huvudpersonerna – Gates och polisen James Crowley – på en öl i Vita huset. Det har fått debatten att fokusera på mer angelägna frågor: vad säger valet av öl om de inblandade och vilken öl borde de egentligen druckit?

Washingtons bartender bidrar med kritiska analyser av ölen som valts

Lirarna bakom Mouthpiece theatre (som förutom att de sitter i rökrockar med pipor i korta web-tv-klipp är briljanta politiska kommentatorer på Washington Post) är också kritiska till valen och presenterar förslag till fortsatta ölpartyn.

UPPDATERAD: Avsnittet från Mouthpiece theatre har tagits bort från webben av Washington Post eftersom ett av skämten i den ansetts opassande. Howard Kurtz rapporterar

Andra bloggar om USA, öl och Obama