fredag, oktober 31, 2008

La Crosse

Idag följde jag med Peter Harrell till La Crosse, en stad vid Mississippifloden, två och en halv timmes bilfärd från Madison på gränsen mot Minnesota. När vi kom fram till kampanjkontoret möttes vi av tre demonstranter som inte vill tillåta abort och som stänkte ”heligt vatten” på oss. Jag hade gärna fotograferat – sådant här får vi sällan uppleva hemma i Östergötland – men jag tror den bästa strategin är att ignorera dem helt. Så länge några abortmotståndare håller skyltar utanför demokraternas partiexpedition är det ingenting nyhet, men vad som helst förutom det kan generera en nyhet som tar fokus från viktare frågor under kampanjens sista dagar. Några kamanjarbetare blev provocerade av att det skvättes vatten på dem och ville ringa polisen, men några andra kampanjarbetare var tillräckligt utsövda för att ha kvar ett gott omdöme och visade ledarskap genom att avhålla dem från att ge demonstranterna onödig uppmärksamhet.

Innan vi började arbete tog vi lunch och passade på att titta på Mississippi. Här uppe är inte floden så imponerande men det är en imponerande lång sträck ner till utflödet i Mexikanska Golfen.

Efter lunch blev det dags att göra lite nytta. Även i La Crosse och omgivande orter har en massa volontärer anmält sig till GOTV och deras deltagande behövde konfirmeras. Medan jag ringde till dem som redan anmält sig som volontärer ringde Peter till andra kontakter för att erbjuda dem möjligheten att engagera sig i kampanjen. Av en händelse har skolorna i Wisconsin studiedag idag och imorgon och ringplatserna var välfyllda av high school-elever som engagerat sig i kampanjen.
Innan vi lämnade La Crosse hann vi med det som var Peters egentliga ärende: ett möte arrangerat av College Democrats på University of Wisconsin La Crosse tillsammans med den lokala ledamoten i Wisconsins representanthus Jennifer Shilling. Frågorna kretsade mycket kring studiefinansiering, ekonomi och klimatförändringar.

Andra bloggar om USA, Barack Obama och presidentvalet

Etiketter: , ,