tisdag, december 11, 2007

En fortsatt bra ätstöringsvård

För två år sedan föreslogs förändringar av ätstörningsvården i Östergötland. Medan moderaterna valde en populistisk linje – de hade i sak inget annat förslag då dessa fattades men kritiserade dem ändå efteråt, anförda av en osakligt sluggande Paul Lindvall – stod jag och Anna Larsson upp för de beslut vi trodde var riktiga.

Idag publicerar Corren en artikel där de försöker svara på frågan hur det blev då den välrenommerade Videgården lades ner och verksamheten ersattes med ett länsgemensamt kompetenscentrum i Motala och med ett tydligare uppdrag och mer resurser till närsjukvården.

Och svaret – möjligtvis förvånande i Correns ögon – är att det blev ganska bra. Den tidigare chefen för Videgården Anna Harder säger att ”det är en viktig förändring till det bättre”.

Förändringen genomfördes trots att det fanns en negativ opinion, mest lokalt i Linköping. Vi fattade politiska beslut som vi trodde var långsiktigt riktiga vilket de också visat sig vara. Moderaterna var fegare och den linjen har de tagit med sig då de leder den borgerliga majoriteten i landstinget.

Det fungerar inte lika bra.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om sjukvård, Östergötland och politik

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home