tisdag, november 27, 2007

Landstingsmajoritetet spricker - på mötesdagar

Efter en dag i landstingsfullmäktige som präglats av en redovisning av det katastrofala ekonomiska läget, den borgerliga majoritetens erkännande att finansplanen bygger på orealistiska antaganden (vilket inte hindrade dem från att rösta igenom den), en höjning av tandvårdstaxorna trots att Folktandvården lyckas gå med vinst med sina lägre taxor, en generell ovilja att svara på frågor och övertygelsen om att problem försvinner om man ignorerar dem, kom vi fram till den stora frågan som skulle visa att det trots allt fanns en regeringsduglig majoritet: Landstingsfullmäktiges mötesdagar 2008. En inte särskilt kontroversiell fråga kan tyckas, men frågans komplexitet blev för mycket för den borgerliga landstingsledningen. Affären slutade med dagens enda votering!

Landstingsfullmäktige har ett stort ansvar och många viktiga frågor att debattera. Det är ett ansvar den borgerliga majoriteten ryggar för och debatter har de inte velat ha. Att välja att ta dagens enda votering i frågan om mötesdagar känns inte värdigt landstingsfullmäktige. Från socialdemokratiskt håll valde vi att avstå i voteringen.

Regeringsduglighet blir visst även denna veckas ord. Om majoriteten spricker i frågan om mötesdagar, hur ska de då någonsin kunna samla sig till att fatta de svåra beslut som krävs för att få ordning på landstinget igen?

Landstingets borgerliga majoritet är ingen Jack Kennedy.

Fullmäktigedebatten kommer att kunna ses på den här sidan.

Andra bloggar om Östergötland, landsting, politik och regeringsduglighet

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Lotta said...

Kan du inte skriva lite om sladdkörning med mig? Du har ju ganska många egobilder på mig :p

onsdag, 28 november, 2007  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home