söndag, juli 01, 2007

Obamas 250000 donatorer

När demokraternas primärvalskampanj inför presidentvalet rullade igång för ett drygt halvår sedan talade mycket för att det skulle bli en defilering för Hillary Clinton. Utmanare som John Edwards och Barack Obama skulle få tävla om att bli ”best of the rest”. Allt ställdes på ända när Obama samlade in lika mycket pengar som Clinton under årets första kvartal.

Undan för undan kommer nu resultatet från andra kvartalet. Återigen är det Obama som sticker ut mest både vad gäller insamlade pengar och bredden i hans stöd. Först visades det att över 250 000 personer donerat pengar till Obamas kampanj – ett antal som ingen tidigare ens varit i närheten av så här tidigt i en primärvalskampanj. Ikväll meddelas på Obamas hemsida att han under andra kvartalet samlat in 31 miljoner dollar till primärvalet. Det är en rekordstor summa för en demokratisk kandidat och för andra kvartalet i rad kommer Obama att vinna pengamatchen mot Clinton.

Om Obama är det som så här långt har engagerat flest gräsrötter i kampanjen är det Clinton som ligger bäst till vad gäller stöd. Varje dag kan Clintons kampanj rapportera om ytterligare inflytelserika demokrater som sluter upp bakom henne. En av dem som nyligen kommit ut och stött Clinton är medborgarrättskämpen och författaren Maya Angelou – med en av de mest oefterlikniga röster jag känner till.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, USA-valet 2008, presidentvalet, Barack Obama och Hillary Clinton

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home