måndag, maj 22, 2006

Äntligen LFC-mål

Om hemmapremiären för en vecka sedan var en besvikelse så var dagens allsvenska fotbollsmatch mellan LFC och Malmö FF desto bättre. Malmö är ett vassare lag än Bälinge och Linköping verkar höja sig i takt med motståndet. Denna säsong ska LFC föra matcherna mer än vad de gjort tidigare och det lyckades de inte med helt och hållet för en vecka sedan. Idag – mot ett av de bästa lagen i allsvenskan – gick det bättre. Idag kom också de första målen på hemmaplan.

Josefine Öqvist hade stora problem att övertyga under förra året och ägnade sig mest åt att springa offside och åt att missa målchanser. Det jag sett hittills i år är mycket bättre. Inte en enda offsidespringning och idag var hon allra bäst på plan. Flera gånger kom hon upp på högerkanten och dribblade sin in mot straffområdet. Kvitteringen i slutet av matchen gick till på det sättet; Öqvist fick bollen på högerkanten, dribblade sig förbi några malmöspelare på väg in i straffområdet innan hon på Kurre Hamrin-vis sköt in bollen i målet.

LFC:s hade en del problem mitt på plan. Inte så att LFC-spelarna – Caroline Seger, Anna-Kaisa Rantanen – spelade dåligt utan det var Malmö som var bra. Deras snabba anfallare skapade problem för Sara Larsson och Charlotte Rohlin i mittförsvaret. Efter pausen förstärktes mittfältet med Petra Larsson, men efter Malmös ledningsmål ändra LFC uppställningen. Sara Larsson gick till sin gamla högerbacksplats, Frida Östberg gick upp som högermittfältare och Josefine Öqvist gick upp i anfallet. Det ledde till bländande LFC-spel och hård press som till slut resulterade i Öqvists fantastiska kvittering.

Det var också roligt att se LFC:s kortpassningsspel – främst på högerkanten – medan Frida Östberg inte riktigt motsvarat mina förväntningar. I första matchen var hon stabil i det defensiva spelet men märktes inte offensivt. Idag kom hon längre upp längs högerkanten men å andra sidan slog hon en del farliga felpass.

Dagens stora besvikelse var publiksiffran. Fler än 671 personer förtjänade att se denna allsvenska match av toppklass. Förhoppningsvis dyker flera upp på onsdagens möte mot Hammarby, men tyvärr är jag själv upptagen då.

Bilden på Josefine Öqvist – bäst på plan – kommer från LFC:s hemsida.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

heter hon Frida inte Östberg?

måndag, 22 maj, 2006  
Blogger Martin Tollén said...

Jo, visst gör hon det. Jag var alldeles för slarvig men har rättat det nu.

måndag, 22 maj, 2006  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home