söndag, maj 14, 2006

Allsvensk hemmapremiär

Idag var det hemmapremiär för Östergötlands enda allsvenska fotbollslag – Linköping FC. Säsongens första match – borta mot Jitex – slutade 0-0 och det slutade också dagens match mot Bälinge. Det är en besvikelse att LFC inte gjort ett enda mål trots två matcher mot tippade bottenlag. Det positiva är att laget spelat bra (utanför motståndarnas straffområde vill säga…) och att de hållit nollan. Men kraven är högre.

I dagens match startade LFC bra och behöll greppet under hela matchen. Men någonting hände så fort bollen närmade sig Bälinges straffområde. Några få distansskott sköts långt utanför och när bollen någon enstaka gång var inne i straffområdet tävlade LFC spelarna i att missa bollen, missa passar och i att träffa motståndarben.

Hedvig Lindahl var trygg och säker i målet de få gånger Bälinge kom upp. Backlinjen var felfri i det defensiva spelet men lyckades inte riktigt bidra till att skapa offensiva chanser. Sara Larsson – under förra säsongen såg jag henne bara slå en endaste felpass – hade flera missar, Frida Östberg gjorde inte bort sig bakåt men märktes inte framåt medan ytterbacken Marie-Louise Skålberg var bäst på plan.

Men det var som sagt mittfältet och anfallet som inte presterade. Ann Westermark var som vanligt spännande att titta på men hon tappade lite i andra halvlek och byttes ut mot Lotta Runesson. Runesson gjorde ett starkt inhopp som yttermittfältare och skapade flera av LFC:s fåtaliga farligheter. Bland annat slog hon ett inlägg som friställde den andra inhopparen – Anna-Kaisa Rantanen – i straffområdet men Rantanen slog bollen över mål.

Publiksiffran var låga 700 men presteras så här lite förtjänar de knappast en större publik. Men jag är beredd att ge LFC fler chanser; nästa hemmamatch är redan nästa söndag klockan 16 då de möter Malmö FF. Kamratgänget träffas väl utanför grindarna en kvart före avspark?

Jo, en sak till om dagens match. Josefine Öqvist sprang inte offside en enda gång!

Bilden på Marie-Louise Skålberg - bäst på plan - kommer från LFC:s hemsida.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home