söndag, maj 28, 2006

Ett borgerligt miljöparti

Miljöpartiet har kongressat i helgen och bilden av miljöpartiet som ett vänsterparti har fått sig en knäck. Inom familjepolitiken öppnar de upp för ett vårdnadsbidragsliknande system. De fortsätter en borgerlig friskolepolitik. Där har de tidigare gjort gemensam sak med de övriga högerpartierna i riksdagen och nu motsätter sig deras kongress ett förbud mot religiösa friskolor. Efter en lång debatt gick miljöpartikongressen emot partiledningen och utesluter inte ens att stödja en moderatledd regering.

Det finns ett tryggt sätt att rösta om du vill ha en stark regering till vänster om mitten: rösta på socialdemokraterna!

4 Comments:

Blogger Alexander Sofroniou said...

Tänk om Lars Törnman inte hade dragit igång Norrbottenspartiet. Om rösterna de fick hade gått till oss, vilket är ganska troligt, hade vi fått ett mandat till på centerns bekostnad. Då hade vi inte behövt miljöpartiet i riksdagen för att få majoritet.

Drömma går ju.

måndag, 29 maj, 2006  
Blogger Martin Tollén said...

Nu får vi titta framåt mot nästa val istället och jag har tidigare bloggat om vilka möjligheter som finns...

måndag, 29 maj, 2006  
Anonymous Anonym said...

Vilken verklighet lever du i? Den där socialdemokraterna har 50 % av rösterna, bestämmer allt och alla andra lyder? Kom igen, nog måste vårt samhälle klara av pluralism, debatt och ifrågasättande och politiska partier som arbetar för något annat än makten och härligheten? Kan du med stolthet säga att den socialdemokratiska regeringen arbetar för internationell solidaritet, humanism och medmänsklighet, när den är för vapenexport, mot flyktingamnesti och mot valfrihet inom skola, hälso- och sjukvård och socialtjänst?

Varför inte rensa upp i det egna partiet och ta bort alla maktfasonerna, nepotismen och självförhärligandet? Trots att jag i alla år röstat på antingen s eller mp, överväger jag nu att rösta på ett borgerligt parti, bara för att få bort sossarna från makten. Jag tror de skulle må bra av att få arbeta i opposition några år.

torsdag, 08 juni, 2006  
Blogger Martin Tollén said...

Med tanke på att ditt ip-nummer går till regeringskansliet så förstår jag att du skriver anonymt. Samtidigt är du själv ett bevis på att det du skriver inte är sant; det finns pluralism och ifrågasättande... Jag har själv ägnat de två senaste dagarna åt landstingsfullmäktige i Östergötland så i min verklighet har det varit mycket debatt och ifrågasättande.

Den regering du själv arbetar åt har lagt fram en budget som gör att Sverige som första land någonsin i världshistorien når 1-procentmålet för bistånd.

De andra områdena du nämner - skola, hälso- och sjukvård och socialtjänst - borde du rimligen veta är frågor som styrs på kommunal och landstingskommunal nivå.

torsdag, 08 juni, 2006  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home