lördag, augusti 13, 2005

Regeringsdugligt?

Som min liberale vän Anders skrev i en kommentar tidigare så har MUF en annan tradition av öppenhet (eller snarare slutenhet) än SSU. Därför är det lite svårt att följa med vad som egentligen händer på deras stämma nu i helgen. Lite av vad som händer framgår dock av MUF:s ordförande bloggande.

Uppenbarligen talade Fredik Reinfeldt till unghögern - trots det som sagts tidigare. Samma dag som han i ett annat tal försöker ge intryck av kompromissvilja och regeringsduglighet talar han på en stämma som beslutar att avskaffa "lagarna om insiderlagstiftning (sic!) och hets mot folkgrupp". Jag vet knappt vad jag ska säga - unghögern är ju en parodi på sig själv! Tydligen diskuteras också en motion om att införa regressiv beskattning - fortsätter de så här borde Socialdemokraterna köpa reklamtid åt MUF i valrörelsen...

Så efter Reinfeldts försök att sitta på två stolar samtidigt idag är det kanske inte så konstigt att Kd-ledaren kallar Reinfeldts och moderaternas skattesänkningar för "socialt ansvarslösa" i Aktuellt ikväll?