torsdag, juli 28, 2005

Vårdbarometern är bättre än Corren

Östgöta Correspondenten har med hjälp av Centrum för Marknadsanalys AB frågan "östgötarna" om "vården i landstinget fungerar sämre nu än för två år sedan". För att ta det positiva först så uppskattar jag att Corren lägger resurser på att göra en undersökning om östgötarnas inställning till vården.

Men då de satsar de resurserna hade det naturligtvis varit ännu bättre om de frågat på ett sätt som gör att det går att dra några egentliga slutsatser av svaret. För det första så definerar de "östgötar" som boende i Linköping, Mjölby och Motala. Jag undrar vad norrköpingsbor, valdemarsviksbor och åtvidabergare tycker om det?

För det andra så tror jag att ganska många skulle hålla med om att vården blivit sämre de senaste åren, oavsett om frågan ställs i år, för två år sedan eller för tio år sedan. Samtidigt vet vi att vården över tiden utvecklats och håller en mycket högre kvalitet.

En mer meningsfull undersökning om hur vården uppfattas fås i Vårdbarometern. Enligt den är östgötarnas förtroende för vården i stort sett oförändrad de senaste åren och i nivå med vad människor tycker i andra landsting.

1 Comments:

Blogger Anna Larsson said...

Jag tyckte det var mest fascinerande att man inte reflekterade över det faktum att det var fler Linköpingsbor som var osäkra på om de tyckte vårdkvaliteten förändrats än Motalabor. Vi konsumerade visst ungefär lika mycket vård på ett likartat sätt men ändå är vi dubbelt så vimsiga! Hm, vart tog Correns analys vägen?

torsdag, 28 juli, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home