onsdag, juli 27, 2005

Tour de Lance - ända till Vita huset?

I söndags slutade Tour de France och därmed har sommarsolen passerat zenit. Det var inte riktigt en nagelbitare – som jag tidigare skrivit i en kommentar så avgjordes det egentligen redan första dagen – men det var ett stilfullt avsked från en av världens genom tiderna största idrottsmän. Avsked från cykelklungan vill säga, för någonting måste ju Lance Armstrong göra under resten av sitt liv. De flesta räknar nog med att han ska engagera sig i sin stiftelse för cancerforskning men själv gläntar han på dörren till... politiken!

"To me politics are about fighting for what you believe is right. I've always done that on the bike, on a purely sporting level, but also on another level", säger Armstrong i den här artikeln och fortsätter "I've always stood up for what's right in cycling. Does that translate into ultimately representing people of a region, a state, or a country? Never say never."

"Maybe I'll run for governor" säger Armstrong. I så fall blir han den bästa guvernören i Texas sedan Ann Richards.

John F Kerry var i Frankrike för att följa tourens avslutning och har verkar tro på Armstrong: "I think he'd be awesome, he'd be a force. I just hope it's for the right party."

I valet mellan Republikaner och Demokrater ska förhoppningsvis inte Kerry behöva oroa sig för Armstrong. Han beskriver sin flickvän Sheryl Crow som "way out left" och en tidningsartikel beskriver Armstrongs politiska program som "middle to Left". He is "against mixing up State and Church, not keen on guns, pro women’s right to choose". And very anti war in Iraq.

Nu ska jag lägga mig och drömma om Obama-Armstrong 2016 – och kanske om Armstrong-Herseth 2024? Då blir han garanterat den bästa presidenten från Texas sedan Johnsson!

3 Comments:

Blogger Anna Larsson said...

På tal om amerikanska presidenter, var det så att den med mest pengar hittills alltid vunnit? Min uppsats skulle vinna underhållningsmässigt på denna lilla kuriosaupplysning..

torsdag, 28 juli, 2005  
Blogger Martin Tollén said...

Det är nog lite knepigt att svara på. Som så mycket annat beror det säkert på hur du räknar. Enligt http://www.opensecrets.org/presidential/ spenderade Bush $ 345 259 155 och Kerry $ 310 013 730 så så långt stämmer din önskan. MEN vid sidan av detta spenderades ju pengar av andra, Political Action Committee, som gör det mycker svårare att få en överblick. Mitt husorgan Washington Post skriver om det i en artikel här: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/07/02/AR2005070201042.html (är det någon som vet hur jag fixar länkar i kommentarer?)

Alltså, jag kan inte hjälpa dig med att göra din uppsatts underhållande. Någon annan som läser det här kanske har bättre överblick?

torsdag, 28 juli, 2005  
Blogger Anna Larsson said...

OK, det skulle iofs ha varit ett rejält stickspår och inte säkert att det skulle tålt dödandet av älsklingar som ju är inte helt oväsentlig uppsatsförfattandesysselsättning..

Vad tycker du förresten om att Persson nobbar SSU-kongressen?

torsdag, 28 juli, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home