måndag, augusti 30, 2010

Jag tjatar om Ostlänken

Idag kom nya signaler om vad det innebär för Östergötlands utveckling om Ostlänken inte byggs. Trafikverket fördelar tågtiderna på Södra Stambanan genom Östergötland och eftersom fler fjärrtåg ska gå mellan Stockholm och Malmö blir det sämre tider för pendeltågen.

Förra helgen lyssnade jag på vårt socialdemokratiska toppnamn till kommunen, Lena Micko, när hon debatterade med centerpartiets kommunalråd. Han förlöjligade socialdemokraternas engagemang för Ostlänken med att han tyckte projektet hade ett spännande namn när han var barn... Moderaternas toppnamn till kommunen säger att han hellre väljer Förbifart Stockholm än Ostlänken. Moderaternas toppnamn på den östgötska riksdagsvalsedeln, Gunilla Carlsson, är "trött på allt tjat om Ostlänken". Den moderate finansministern Anders Borg säger att Ostlänken inte kommer att byggas "någonsin" om han får bestämma.

Och samtidigt trängs pendeltågen bort från spåret mellan Norrköping, Linköping och Mjölby. Östergötland får sämre förutsättningar att växa och utvecklas. Moderaterna lovar skattesänkningar för de som har det allra bäst och de rödgröna lovar att börja bygga Ostlänken.

Nu är valet ditt. Fler missade chanser med borgarna eller investering för utveckling med socialdemokraterna!

Etiketter: ,