torsdag, maj 03, 2007

Valanalysen

Jag har tidigare gjort några krafsande försök till analys av valresultatet i Östergötland och främst av resultatet i landstingsvalet. Du kan läsa här, här eller här. Nu har socialdemokratiska partidistriktet i Östergötland presenterat sin valanalys.

Radio Östergötland refererar partidistriktets ordförande Johan Andersson:
”Det [var] snarare (…) kommunikationen än själva politiken som brast”

Det tror jag är riktigt även om det är en standardförklaring att i alla lägen skylla på kommunikationen. Vi som var landstingspolitiker under förra mandatperioden kan inte komma undan vårt ansvar för att kommunikationen inte fungerade bättre och det ansvaret får vi dela med andra partiföreträdare i hela Östergötland.

Samtidigt är det en viktig markering som Johan Andersson kommer med om att det inte var politiken i sig som kan ges skulden för valresultatet. Det är ett ställningstagande som väljer väg för framtiden.

Vi kan behålla en bra politisk inriktning, samtidigt som vi som landstingspolitiker lärt oss att vi behöver vara mer ödmjuka, samtala mer med östgötarna och bli bättre på att kommunicera vår berättelse.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om valet 2006, Östergötland, socialdemokraterna, valanalys och politik

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home