tisdag, maj 01, 2007

Lyckad första maj-festival i Linköping

I Linköping hade det traditionella första maj-tåget utvecklats till en första maj-festival. De traditionella parollerna fanns kvar: i år Arbetsrätt – Rockar fett! och Alla behövs – Alla ska med! Men i år fanns också uppträdanden av till exempel Jan Hammarlund och Eldkvarn. Och trots en appell av LO:s Erland Olausson var det komikern Lasse Eriksson som var huvudtalare.

Festivalen inleddes på Stora torget med att Jan Hammarlund sjöng. Ballonger delades ut. Det skrevs budskap på plakaten. Människor samtalade med varandra medan Anders Tiderman från IF Metall och Erland Olausson från LO talade om trygghet på arbetsmarknaden och rätten till ett jobb.


När demonstrationståget promenerade iväg längs Storgatan på väg mot Folkets park var det cirka 900 deltagare – fler än på många år.

I Folkets park var komikern Lasse Eriksson huvudtalare. Lasse Eriksson reflekterade i sitt uppträdande över dåtid och nutid. Samtidigt pågick ett forum där socialdemokrater, fackföreningar och andra folokrörelseorganisationer presenterade sig och samtalade med besökarna. Clowner underhöll barnen.

Vissa stannade kvar till sena kvällen – men då dök det också upp nya besökare för att lyssna på Eldkvarn som avslutade första maj-festivalen med en konsert.Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om 1 maj, första maj, socialdemokraterna och Linköping Detta inlägget är också ett svar på Jonas Morians utmaning

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ahh, eldkvarn, surt att man missade det...

Ha det fint i linkan

Mvh/
Calle

onsdag, 02 maj, 2007  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home