torsdag, januari 18, 2007

Medias valbevakning

"Valbevakning i lokala medier ett förräderi mot demokratin.” Det är rubriken på en artikel på DN-debatt idag. Bland annat har medierna i Östergötland studerats.
”Den lokala valjournalistiken är en stillsam mässa för det mesta, men några gånger bränner det till. När sjukhuskliniker ska läggas ned blir bevakningen intensiv och full av övertoner. Landstingsmajoriteten skildras ensidigt negativt och det helt nya parti som är emot nedläggningen beskrivs enbart positivt. Av alla partier som förekommit i den lokala valrörelsen 2006 är det sjukvårdspartiet och dess lokala motsvarigheter som fått den i särklass mest gynnsamma behandlingen i de lokala medier vi granskat.”

Efter valet frågade Sven Wennerström i en kommentar om jag hade någon förklaring till socialdemorkaternas dåliga valresultat och det lokala missnöjespartiets framgångar. I rapporten som presenteras på DN-debatt är de kanske ett svar på spåren?

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om valet 2006, Östergötland, socialdemokraterna, valanalys och media

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home