torsdag, januari 11, 2007

Denver 2008!

Idag beslutade ledningen för Democratic National Committee med Howard Dean i spetsen att demokraternas partikonvent 2008 ska hållas i Denver.

Det är ett glädjande besked! Förutom att jag gillar Denver och Colorado skickar det signalen att demokratiska partiet nu är en kraft att räkna med i hela västra USA. Under de senaste presidentvalen har republikanerna haft ett stort stöd i hela Klippiga bergen, från Arizona och New Mexico vid den Mexikanska gränsen, vis Colorado, Utah, Nevada och Wyoming, upp till Idaho och Montana vid den kanadensiska gränsen.

Sakta har denna republikanska del av USA blivit allt mer demokratisk. I valet i november tog demokraterna ytterligare några steg framåt och dessa traditionellt republikanska delarna av USA är nu i minst lika hög grad demokratiska.

Denvers motkandidat var New York City. Mot New Yorks oifrågasatta möjligheter att ta emot ett konvent med totalt 35000 deltagare stod den politiska potentialen med ett konvent i Denver. Båda städerna drabbades av problem på upploppet vilket tvingat Howard Dean att skjuta på sitt beslut; I New York har den republikanske borgmästaren Michel Bloomberg förklarat att han inte kommer att engagera sig i att samla in de pengar som behovs för att genomföra konventet medan Denver fick problem med att ett lokalt fackförbund i Denver utryckt missnöje med att konventet ska genomföras på Pepsi Center där arbetarna inte är organiserade i facket.Bilden på down-town Denver är tagen av mig själv från Lookout Mountain i Klippiga Bergen väster om Denver.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, USA-valet 2008, demokraterna, Colorado, och Denver

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home