tisdag, november 07, 2006

Canvassning - dörrknackning

Ytterligare en dags kampanjande. Idag var det dörrknackning – canvassing – för Ed Perlmutters kongresskampanj i Colorados 7:e kongressdistrikt. Jag parades ihop med Richard som tagit ledigt från sitt arbete under valrörelsens två sista dagar för att kunna arbeta för Perlmutters kampanj. Från klockan 10 fram till strax efter klockan ett traskade vi runt i ett mycket demokratiskt villaområde med en lista på 60 hus som skulle besökas. Dessa var identifierade som demokratiska vaeljare och vår uppgift var att se till att de verkligen kommer iväg till valurnorna imorgon. Traditionellt är republikanerna världsbäst på att få iväg sina väljare men i år gör demokraterna en riktig satsning för att försöka minska republikanernas försprång på det området.

Naturligtvis var de flesta som vi knackade på hos inte hemma. Hos dem lämnade vi en dörrhängare med uppmaningen att rösta 7 november samt ett telefonnummer de kan ringa om de har några frågor eller om de vill få hjälp med att ta sig till vallokalen.

Hela aktiviteten var trevlig. De vi knackade på hos var vänliga och många hade redan förtidsröstat. Richard berättade en hel del för mig om USA och jag kunde berätta om Sverige för honom. Solen sken och vädret var så varmt att det gick att gå i kortärmat. När vi var klara med vår canvassing hade varken Richard eller jag tid för att ta ett nytt område. Jag ägnade istället en dryg timme åt att ringa telefonsamtal med samma målgrupp och budskap som dörknackningen: troliga demokratiska väljare som ännu inte röstat som uppmanades att rösta och erbjöds hjälp att ta sig till vallokalen. I varje vrå i Ed Perlmutters kampanjhögkvarter satt volontärer och ringde liknande samtal.

Imorgon gäller det. Då ska jag fortsätta dörrknackandet och telefonerandet och förhoppningsvis kunna fira demokratiska valframgångar på valvakan som börjar när vallokalerna stänger klockan sju på kvällen i Colorado.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, USA-valet 2006, valkampanj och politik

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home