torsdag, mars 30, 2006

Makten, härligheten och halva kungariket

Det är inte bara Spartacus som satsar på viss kontinuitet i år. Valla socialdemokratiska förening har haft årsmöte. Om vi låter bli att ta med föreningsordföranden i värderingen så vågar jag påstå att den nyvalda föreningsstyrelsen är den vassaste som någon socialdemokratisk förening i Linköping har. Om någon tycker annorlunda: upp till bevis!

Ny kassör är Alma Basic (tidigare styrelseersättare). Hon står dessutom på säker valbar plats till landstingsfullmäktige. Alma pratar väldigt mycket och det beror på att hon har mycket att säga och tänkvärda åsikter. Östnytt porträtterar Alma i ett reportage 30 mars.

Styrelseledamöter är Göran Dahmén, Mariama Elyadini och Erling Hanstorp.

Göran respekterar jag mycket för han säger vad han tycker och står för vad han säger även då han vet att ingen håller med honom. Han låter inte lojaliteten till partiet styra sina åsikter men han finns ofta med då det ska ordnas möten, delas ut flygblad eller vid informationsbord. Bakom den ibland gubbiga ytan – han är inne på sitt femte decennium som partimedlem – har jag till och med skymtat röda strumpor! Mariama bidrar med vidgade perspektiv i styrelsens diskussioner och då vi planerar föreningens verksamhet. Hon ser behov och talar för grupper som vi andra ofta missar. Erling har varit medlem i socialdemokraterna i snart tio år och fyller 75 år i år. Han avvisar alla nomineringar till parlamentariska uppdrag med att han är ny och behöver lära sig mer. Jag hoppas att han kommer att kandidera i valet 2014 för han kan ifrågasätta på en genomtänkt grund och se på världen med andra ögon.

Som ersättare omvaldes Håkan Löfstedt och Thomas Broberg. Dessutom förstärktes styrelsen med Anna Larsson och Jessica Ericsson.

Håkan är före detta kommunalråd, Tekniska verken-ingenjör (precis som Göran) och ordförande för föreningen som nu sadlat om och gör ett väldigt viktigt socialt arbete på Stadsmissionen i Linköping. Håkan är ordförande för Broderskap i Linköping. Thomas är också en före detta ordförande för Valla s-förening som på lite krokiga vägar kommit tillbaka till föreningen. Thomas lär mig mycket om demokrati och deltagande i samhället och är en av föreningens kandidater i kommunfullmäktigevalet i Linköping.

Anna är en av mina närmsta vänner som jag jobbat mycket med i SSU, Spartacus och i landstinget under många år. De senaste åren har Anna gjort ett väldigt bra jobb som landstingsstyrelseledamot och som tillförordnad ordförande för landstingets forskningsberedning. Om väljarna vill kommer också Anna och jag att fortsätta arbeta ihop i världens bästa landsting. Jessica är också en god vän som jag inte arbetat med lika länge men som under det dryga år hon varit aktiv i föreningen visat ett väldigt engagemang och en lika stor vetgirighet, diskussionslystnad och klokskap. Jessica är välförankrad i föreningens område och har sett till att min allmänbildning breddats på olika områden. Trots att hon sjunger nidvisor om mig och trots de ruskiga aktiviteter hon hotat att använda i sin personvalskampanj till kommunfullmäktige så är jag stolt över henne - både som en representant för Valla s-förening och som en kandidat för socialdemokraterna. Kombinationen ung, smart, ambitiös kvinna gör henne i varje fall till en attraktiv kandidat.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home