tisdag, januari 27, 2009

Landstinget kan hjälpa Gazas befolkning

En del frågor passar sig för oppositionspolitik. Andra frågor är för viktiga för det. Idag behandlade vi en sådan fråga på sammanträdet med landstingsstyrelsen.

Vänsterpartiet har tagit initiativ till att landstinget ska ställa ett antal vårdplatser till förfogande för skadade från Gaza. Efter lite diskuterande, en ajournering, lagläsande och ömsesidigt kompromissande lyckades landstingsstyrelsen enas. Om landstinget får en förfrågan från staten råder ingen tvekan om att vi är beredda att ställa.upp.

Landstinget har kompetens inom området. I vår organisation finns Katastrofmedicinsk centrum och vi har också en brännskadeavdelning med högsta kompetens som kan vårda dem som skadats av vit fosfor.

En sådan här dag kan jag vara stolt över att vara landstingspolitiker i Östergötland, när politiker från olika partier kan verka tillsammans för att hitta en lösning som alla kan acceptera.

Nu är det upp till den svenska staten att bestämma att Sverige ska ställa upp. I så fall finns kompetens i Östergötland som står till förfogande.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om landstinget, sjukvård och Gaza

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home