söndag, december 23, 2007

Ingen vinner!

En av veckans höjdpunkter för mig och andra nördar på amerikansk är fredagar, då The Fix presenterar sin topplista inom amerikanska politiska kampanjer. I fredags förklarade den att ingen kandidat verkar kunna vinna republikanernas primärval!

Krönikören Chris Cillizza skriver (min översättning):

Rudy Giuliani har inte läge att vinna en enda stat före Floridas primärval 29 januari
Mitt Romney har tappat mark i Iowa och hans kappvändande i frågor som abort och homosexuellas rättigheter gör honom oacceptabel för den republikanska basen.
Mike Huckabee är på uppgång i Iowa men har varken tillräckligt med pengar eller organisation för att dra nytta av en vinst i den staten.
John McCain hela strategi bygger på en vinst i New Hampshire, men i den staten ligger han långt efter Romney i opinionsmätningarna.
Fred Thompson verkar inte bry sin om ifall han kommer att vinna eller förlora.

Missade vi någonting? Faktum är att just nu är det lättare att hitta anledningar till att ingen av de republikanska kandidaterna kommer att vinna än att göra en kvalificerad gissning över vem som i slutändan kommer att stå som partiets kandidat i presidentvalet.


Listan måste ändå sluta med att någon finns på förstaplatsen. Vem som toppar republikanernas lista den här veckan får du läsa själv. På demokraternas sida toppar Hillary Clinton, efter att ha delat förstaplatsen med Barack Obama för en vecka sedan.

Andra bloggar om USA, Washington Post, USA-valet 2008 och republikanerna

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home