onsdag, november 08, 2006

Valseger!

Hemma efter en glad men inte särskilt spännande valvaka med Ed Perlmutters kampanj. Flera hundra släktingar, vänner och volontärer firade att han nu är invald i representanthuset och att demokraterna därmed tog en av de platserna de behövde för att vinna majoriteten. I ytterligare ett kongressdistrikt – Colorados fjärde – är det mycket jämnt: republikanen Marilyn Musgrave har just nu 46 procent mot demokratens Angie Pacciones 43 procent då 84 procent av rösterna är räknade.

Demokraten Bill Ritter har också vunnit en klar seger i guvernörsvalet i Colorado. Demokraterna i Colorado kommer att gå och lägga sig mycket nöjda ikväll – de av dem som överhuvudtaget kommer att gå och lägga sig vill säga! Demokraterna vinner också guvernörsposterna i Arkansas, Massachusetts, New York och Ohio.

Folkomröstningarna i Colorado är ännu långt ifrån färdigräknade men de gick inte riktigt lika bra tycker jag. I South Dakota verkar de dock rösta ner ett förslag om att förbjuda aborter.

Alla platser i representanthuset är inte färdigräknade men det är redan nu klart att demokraterna tagit majoriteten. I senaten går demokraterna framåt och vinner Pennsylvania, Ohio och Rhode Island från republikanerna. Men det är inte säkert att det räcker för majoritet. Tre delstater är ännu inte klara och demokraterna måste vinna samtliga för att få majoriteten. Ni i Sverige som ligger åtta timmar före i nyhetscykeln kan själva ägna onsdagen åt att följa vad som händer i Virginia, Missouri och Montana. Ja, Virginia kan bli en lång följetång; republikanen George Allen som många – inklusive jag själv – såg som en av de starkaste presidentkandidaterna verkar förlora sin senatsplats med ett par tusen (!) röster och det verkar redan klart att det ska bli omräkning där innan resultatet kan fastställas.

Rösträknandet kan följas på till exempel CNN:s AMERICA VOTES 2006 där ni också kan see resultaten i en massa andra race. Men sammanfattningen är lätt att göra: Demokraterna vann valet!

Just nu rapporteras att demokraterna vunnit senatsvalet i Missouri! Nu är det bara Montana och Virgina som är kvar för att det ska bli en demokratisk majoritet. Det finns goda chanser för dem att lyckas!!

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, Colorado och USA-valet 2006

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Gunnar Gustavsson said...

mission completed

söndag, 12 november, 2006  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home