tisdag, november 07, 2006

Rep. Diana DeGette

”Min” demokratiska kongresskandidat i Denver – Colorados 1:a kongressdistrikt – är Rep. Diana DeGette. Henne är det knappast någon som kampanjar för idag. Denver är så starkt demokratiskt att republikanerna inte ens ställer upp med någon motkandidat utan det enda ”motståndet” kommer från en kandidat från det gröna partiet. DeGette har inte ens uppdaterat sin kampanjhemsida sedan senaste kongressvalet 2004. Däremot finns lite mer information på hennes mer ”opolitiska” kongresshemsida.

Hade det behövts skulle jag inte ha några problem att kampanja för DeGette. Hon har en progressiv inställning i många frågor och har dessutom uppdraget att vara ’Chief Deputy Whip” för demokraterna i Representanthuset.

Under denna valrörelse kampanjar DeGette mest i andra kongressdistrikt där frågan om stamcellsforskning är het. Hon låg bakom det lagförslag som skulle öka stödet för stamcellsforskning som gick igenom i kongressen och där President Bush för första gången under sin presidentperiod valde att använda sitt veto.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, USA-valet 2006 , stamcellsforskning, Colorado, Denver, DeGette och politik

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home