tisdag, november 07, 2006

Get Out The Vote

För en och en halv timme sedan öppnade vallkolerna här i Denver. Väderprognoserna talar om en varm och solig dag vilket kan innebära ett högt valdeltagande – alla räknar med långa köer utanför vallokalerna och människor köar hellre i solsken än i regn... De senaste opinionsundersökningarna från de olika delstaterna visar att republikanerna knappar in på demokraternas försprång. Röstbenägenheten är också större hos republikanerna och de har en erkänd förmåga att också få iväg sina väljare till vallokalerna.

Jag ska alldeles strax ge mig iväg på sista dagens kampanjarbete. Det handlar enbart om att få de redan övertygade demokratiska väljarna att gå och rösta. GOTV – Get Out The Vote. Dagen kommer att börja med dörrknackning för Ed Perlmutters kongresskampanj i Denvers sydvästra förorter, därefter kommer jag nog att ringa i några timmar innan det avslutas med ytterligare lite dörrknackning innan vallokalerna stänger. Ikväll blir det sedan valvaka tillsammans med Colorado Democratic Party och Bill Ritters guvernörsvalkampanj.

De senaste dagarnas valkampanj har varit smutsig med tv-kanaler fyllda med reklam som nästan bara handlar om motståndarens eländighet. Människorna här är ganska trötta på det. En annan sak de tröttar på är de automatiska telefonsamtal som rings med budskap från olika kandidater eller andra organisationer. Nu rapporteras det att republikanerna på en del andra håll i landet gjort sådana samtal så att det verkar som om de kommer från den demokratiske kandidaten. Syftet är att demokratiska väljare ska bli så irriterade på den egna kandidaten att de stannar hemma. Republikanerna har tidigare visat att de inte skyr några medel för att vinna ett val. Jag ska göra vad jag kan för att de inte ska lyckas idag.

Å andra sidan har republikanerna i Colorado haft sin egna beskärda del av de republikanska skandalerna. En pastor som profilerat sig med hätska utfall mot homosexuella har avslöjats med att både köpt tjänster av en manlig prostituerad och att ha köpt droger. Denver Post fördjupar sig i detta.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, Colorado, USA-valet 2006, valkampanj och politik

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home