lördag, oktober 14, 2006

Maria Borelius och nya moderaterna - långt från allmänna värderingar

Så insåg slutligen Maria Borelius att hon omöjligen kan stanna kvar som statsråd efter bland annat de avslöjande som gjorts på bloggen Magnus tankar. Det kan noteras att hennes chef, statsminister Fredrik Reinfeldt, inte själv hade omdöme att uppmana henne att avgå.

På ett ytligt plan har avgången orsakats av att Borelius använt svart arbetskraft och inte betalat tv-licens. På ett djupare plan har affärerna visat att Maria Borelius befinner sig långt från de allmänna värderingarna som finns i Sverige och det har bidragit till att affärerna fått sådana proportioner att Borelius inte kan sitta kvar. Det handlar alltså inte om vad Maria Borelius gjorde och inte gjorde på 90-talet utan om vilka värderingar hon har idag.Maria Borelius betalade inte bara barnflickor svart lön. Barnflickan har också berättat om taxikostnader som fick belasta Maria Borelius företag för att hon på så sätt skulle kunna göra avdrag för kostnaderna och smita från ytterligare lite skatt. Borelius hade också filippinska hushållerskor som fick halva lönen jämfört med den svenska barnflickan. På sin hemsida titulerar sig Maria Borelius ”medmänniska”. Nu har vi fått en spännande inblick i vad som är medmänsklighet för en ”ny” moderat.

Maria Borelius har struntat i att anmäla aktieförsäljningar enligt de krav som ställs i insiderlagen.

Med Ulf Adelsohns egna ord har Maria Borelius ”trixat” för att undkomma skatt. Hennes bostäder i Falsterbo och Cannes ägs formellt av brevlådeföretag i skatteparadis. Konstruktionen kan användas för att smita från skatt men också för att dölja egna svarta inkomster.

Det nya arbetarpartiet? Pyttsan!

Frågan är hur länge kulturminister Celia Stegö-Chilò kan stanna kvar efter sin ovilja att betala tv-licens. Och om hon får lämna regeringen på grund av det, kan Reinfeldt i så fall behålla andra moderater som gjort sig skyldiga till samma sak, som stabschefen Johan Foresell, partisekreteraren Per Schlingman och tunga riksdagsledamöter som socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén?

Bilden på Maria Borelius kommer från Regeringens hemsida

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om valet 2006, regeringen, samhälle, valanalys, Maria Borelius och politik

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home