torsdag, oktober 12, 2006

Inte President Warner

Ett avhopp har ändrat förutsättningarna i kampen om att bli demokraternas presidentkandidat 2008. Mark Warner, tidigare guvernör för Virginia, meddelade idag att han inte kommer att kandidera. I en tidigare artikel har jag nämnt honom som en av de ledande alternativen till Hillary Clinton.

Washington Posts blogg The Fix menar att avhoppet naturligtvis gynnar Clinton som slipper sin kanske farligaste konkurrent. Samtidigt ger det utrymme för kandidater som stått i skuggan av Warner och som delvis varit i behov av samma stöd, främst Evan Bayh och John Edwards.

Ännu så länge har ingen ledande demokratisk politiker officiellt sagt sig kandidera, även om allt tyder på att Hillary Clinton, John Kerry, John Edwards och Evan Bayh förbereder kandidaturer och kommer att lämna besked efter det amerikanska kongressvalet i november. Det som på nytt kan ändra förutsättningarna är kanske inte i första hand något mer avhopp utan ett påhopp. Om före detta vicepresidenten Al Gore eller den mycket populära Barack Obama bestämmer sig för att kandidera kommer alla andra kandidaters planer att ställas på huvudet.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, USA-valet 2008, Mark Warner och politik

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home