torsdag, augusti 17, 2006

Billigare sjukvård för studenter

Som första landsting i landet kommer Landstinget i Östergötland att ta bort slutenvårdsavgiften för studenter. Det är klok politik, vilket bland annat Johan Danielsson och Christoffer Karlsson som är två av mina dugliga medkandidater i landstingvalet förklarar på sjukvard.nu

Det formella beslutet kommer att fattas på Hälso- och Sjukvårdsnämndens sammanträde 23 augusti. Då får vi se vilken linje den samlade (?) borgerliga högerkartellen kommer att ha. Tidigare har både moderaterna och kristdemokraterna velat få in pengar till landstinget genom högre avgifter.

Det är dålig politik. Moderaterna har varit tydligast med vad dem vill; bland annat vill de att sjuka barn genom införande av en avgift för deras vård ska betala för satsningar på sjukvården. Vi socialdemokrater vill att skattepengar används för satsningar på sjukvården. Kristdemokraterna är faktiskt värre än moderaterna. De säger att mer pengar ska tas in genom avgifter, men de nöjer sig med att berätta vilka avgifter som ska sänkas och antyder inte ens vilka avgifter som ska höjas.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om Östergötland, studenter, politik och sjukvård

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home