onsdag, juli 26, 2006

Presidentvalskampanj 2006

Om drygt tre månader – 7 november – går amerikanerna till val. 33 av de 100 senatorerna och alla 435 platser i kongressen ska tillsättas. Dessutom äger en rad lokala val rum, bland annat av 22 av de 50 guvernörerna. Ni som är intresserade av att följa den amerikanska valkampanjen kan till exempel läsa Washingtons Posts utmärka politiska blogg The Fix. Jag räknar också med att bloggen Det Progressiva USA kommer att kommentera valrörelsen emellanåt.

Trots valet i november är det många som sedan lång tid tillbaka haft siktet inställt ännu längre in i framtiden. 4 november 2008 är det presidentval. George W Bush har tjänstgjort sin två mandatperioder och får inte ställa upp för omval. Även om ingen (?) formellt har tillkännagivit sin kandidatur har förberedelserna pågått ända sedan rösträkningen var färdig efter presidentvalet 2004.

Alla potentiella kandidater har sina egna PAC:s – Political Action Committees – som de använder för att samla in pengar, bygga kampanjorganisationer och för att knyta till sig viktiga donatorer. Jag kommer att försöka kommentera presidentvalskampanjen med ojämna mellanrum och snart kommer två poster; en om de demokratiska kandidaterna och en om de republikanska.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om USA, USA-valet 2008 och politik

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home