måndag, juli 17, 2006

l'Alpe d'Huez

Idag inleds den sista veckan av Tour de France – med en vilodag. Imorgon blir det allt annat än vila för cyklisterna. Då passerar cyklisterna över Col d’Izoard och Col du Lautaret som båda är över 2000 meter höga. Som om inte det räcker så avslutas den 187 km långa etappen med den klassiska klättringen på 1091 meter upp till l’Alpe d’Huez. 21 serpentinsvängar passeras i den 14 km långa backen som har en medellutning på 7,9 procent.

Om du bara ska titta på en enda cykeletapp i år är det här dagen du ska bänka dig framför Eurosports sändningar och lyssna till de fantastiska kommentatorerna Roberto Vacchi och Anders Adamsson.

Upptakten till årets tävling dominerades av dopingrykten. Två hela team och flera åkare är avstängda på grund av den dopingutredning som pågår. Bland de avstängda finns Jan Ullrich och Ivan Basso som var två av de största favoriterna.

Lance Armstrong har pensionerat sig efter otroliga sju raka segrar och det är nu mer öppet än på länge vem som kommer att stå som slutsegrare i Paris på söndag. Trots att flera bergsetapper i Pyrenéerna passerats har ingen cyklist ännu tagit grepp om loppet så den kommande veckan kan bli spännande.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home