torsdag, januari 19, 2006

Mäktigast i Sverige

Dagens Medicin har publicerat sin årliga lista över sjukvårdssveriges makthavare. Föga förvånande har vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson besatt förstaplatsen efter det att den tidigare statssekreteraren Mikael Sjöberg flyttat på sig. Östergötland står sig bra; landstingsstyrelsens ordförande Palle Håkansson utses till "årets superklättrare" och har tagit sig upp till tredje plats. Ny på listan - på sjätte plats - är Ylva Johanssons nye statssekreterare Kent Waltersson, doktor i historia vid Linköpings Universitet och ledamot av kommunfullmäktige i Linköping. Kommunals ordförande Ylva Thörn – tidigare åtvidabergsbo – har plats 27. Dessutom finns en av Linköpings riksdagsledamöter Conny Öhman med på plats 51-100. Det är svårt att se någon borgerlig östgötsk politiker på någon framskjuten placering på en sådan här lista.

Bilden på Ylva Johansson är tagen av Pawel Flato. Bilden på Palle Håkansson kommer från Landstingets i Östergötland hemsida.

6 Comments:

Blogger Johan Sjölander said...

och vilken plats hade du?

torsdag, 19 januari, 2006  
Blogger Martin Tollén said...

Samma som du...

torsdag, 19 januari, 2006  
Blogger Johan Sjölander said...

Hmmm ... kan det vara någon form av rasism-grej att vi inte får vara med?

fredag, 20 januari, 2006  
Blogger Anna Larsson said...

Det pågår en omröstning på dagens medicin om vem av dessa förmågor i tio-i-topp som bör få mindre makt (inte tvärtom, konstigt...) Ingen tycker än så länge att Kent Waltersson borde få mindre att säga till om, vad betyder det?

söndag, 22 januari, 2006  
Blogger Martin Tollén said...

Åhå, nu har Anna (omedvetet?) avslöjat för hela världen vem jag INTE röstade på!

måndag, 23 januari, 2006  
Blogger Anna Larsson said...

Jag tror att det var du själv som avslöjade att du röstade överhuvudtaget... Och som sagt, vem av dessa som borde få mer makt vore ju intressant att fråga om, frågeställningen antyder ju lite att dessa personer har för mycket makt. Det kanske de har, vad vet jag men vem annars bör ha makten?

måndag, 23 januari, 2006  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home