lördag, december 17, 2005

Giuliani/McCain mot Clinton/Edwards 2008?

Jag har tipsat om Washington Posts blogg The Fix som redovisat sina hetaste kandidaterna inför det amerikanska presidentvalet 2008. Nu visar CNN resultatet från några mycket tidiga opinionsundersökningar där stödet för eventuella kandidater testats. Har de rätt kommer nästa president från New York: före detta borgmästaren Rudi Giulliani (R) ställs mot Senator Hillary Rodham Clinton (D).

En outsider är – som jag tidigare nämnt – Senator John McCain (R-Arizona). Bland demokraterna är HRC:s ledning ganska stor medan kampen om andraplatsen är jämn mellan Senator John Kerry (D-Massachusetts) och fd Senator John Edwards (D-North Carolina). En sammanställning av flera opinionsundersökningar finns här.

3 Comments:

Blogger Lennart said...

McCain är inte en outsider, han är en insiders insider. Kerry har samma chans att vinna nomineringen som en död hälleflundra. Edwards gjorde så dåligt ifrån sig i förra valet att han inte heller har en chans. Så ser det åtminstone ut härifrån Kalifornien. Men du har rätt om Hillary Clinton. Hon kommer antagligen att bli demokraternas presidentkandidat, bara för att sedan förlora.

söndag, 18 december, 2005  
Blogger Malin said...

Cameron Diaz, nja.. Vet inte hur bra det där stämde, men kul var det iaf :)

söndag, 18 december, 2005  
Blogger Martin Tollén said...

Malins kommentar är nog helt omöjlig att förstå om ni inte läser kommentarerna till hennes blogg Testa nu!

söndag, 18 december, 2005  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home