tisdag, december 06, 2005

Du ska va' president

Idag är det Finlands självständighetsdag. Där går det. Jag vet hur jag skulle rösta om jag fick. I USA får de rösta 2008 men det spekuleras redan. The Fix listar de fem hetaste kandidaterna från vardera parti:

Demokrater
Evan Bayh
Hillary Rodham Clinton
John Edwards
John Kerry
Mark Warner

Bubblare: Wesley Clark

Republikaner
George Allen
Bill Frist
Rudy Giuliani
John McCain
Mitt Romney

Bubblare: Newt Gringrich!

4 Comments:

Blogger M said...

Jag känner i mitt hjärta att Hillary skulle passa som handen i handsken på den platsen! :)

torsdag, 08 december, 2005  
Blogger Kikki Liljeblad said...

Japp tror också på Hillary och på en valrörelse där kandidaterna heter Hillary Clinton och Condoleezza Rice. Det vore nåt det!

torsdag, 08 december, 2005  
Blogger Martin Tollén said...

HRC skulle vara en formidabel kandidat men det är också de övriga namnen på The Fixs lista, där var och en har sina kvaliteter. Sedan är jag väldigt svag för Sen. Barack Obama (D-Il) och jag tycker Rep. Stephanie Herseth (D-SD) är frän!

Vad gäller Condoleezza Rica så har hon själv avvisat en kandidatur och jag har inte stött på hennes namn i The Fixs spekulationer. Hon har varit handfast involverad i George W Bushs utrikespolitik så jag tror inte heller hon skulle bli en bra president. Men det skulle å andra sidan inte Sen. Bill Frist (R-Tenn) bli heller som är den just nu troligast republikanska kandidaten. Sen. John McCain (R-Az) är en spännande outsider som är väldigt populär (förutom i de innersta inflytelserika kretsarna i republikanska partiet. Hans chans uppstår om skandaler (ex DeLay) gör att möjligheter öppnas för en kandidat som kretsen kring Bush aldrig tyckt om.

fredag, 09 december, 2005  
Blogger M said...

Jo, du har säkert bättre koll på kandidaterna. Men en ramsa på Hillary skulle vara lätt fixat, tänk när vi sitter där på valnatten och kan ropa "Go Hilly, Go Hilly!" eller "Go HRC! Go HRC!" Den funkar ju också! Det blir nästan samma feeling som på en hockeymatch :)

fredag, 09 december, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home