söndag, december 04, 2005

Linköping demonstrerar

I oktober demonstrerades det i Linköping. I onsdags – 30 november – var det istället Linköping som demonstrerade. Det var en värdig demonstration utan inbussade höger- och vänsterextrema huliganer, utan maskerade ansikten. Istället var det ett klart och tydligt ställningstagande för yttrande-, tryck-, religions-, förenings- och mötesfrihet.

Nationalsocialistisk front är tydliga med att de vill avskaffa demokratin. Det har de rätt och tycka och de har rätt att propagera för den uppfattningen. De har också beslutat sig för att ställa upp i kommunfullmäktigevalet i Linköping och då får de en tydlig bedömning av vad linköpingsborna tycker om detta.

När det demokratiska Linköping demonstrerade, på den traditionellt högernationalistiska högtidsdagen 30 november, syntes inte några demonstrerade nazister till. Det kanske beror på att deras enda aktiva medlemmar i Linköping sitter häktade, trots att de påstår sig vara det parti som är hårdast mot brott och vill införa dödsstraff. För deras egen skull är det kanske tur att de ännu inte lyckats med det sistnämnda?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

På vilket sätt kan maskerade ansikten inte vada för yttrande-, tryck-, religions-, förenings- och mötesfrihet?

Du är löjlig om du ser en konflikt i detta.

tisdag, 06 december, 2005  
Blogger Martin Tollén said...

Min erfarenhet av maskerade ansiken - oavsett från vilken ände de kommer - är att de ofta med våldsamma metoder vill hindra andras möjligheter att uttrycka sin åsikt.

Dessutom skäms jag inte för att öppet stå för min uppfattning.

tisdag, 06 december, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home