söndag, december 11, 2005

Linköpings moské

I Linköpings finns planer på att bygga en moské. Idag tvingas Linköpings muslimer hålla till i olika lokaler som inte är byggda för sådant. Det dröjde inte länge efter medias rapporteringar innan sura dofter avslöjandes människans sämre sidor sipprar fram. En man konstaterar kort i Corren att ”moskeér hör inte hemma i den fria världen”. Han får understöd av en åsiksfrände som frågar ”hur många kvinnliga imamer finns det?” . Han fortsätter: ”De svar du kommer att få verifierar att Bengt Hallin har rätt. Moskéer hör inte hemma i den demokratiska världen, så länge inte jämlikhet mellan könen råder.”

Så kan han alltid tycka, men varför har vi inte sett samma insändarskribent förfasas över att det finns en katolsk kyrka i Linköping?

Mot dessa uppstötning kontrasterar den resonerande och eftertänksamma imanen Noureddine Moussaoui som arbetar för en moské i Linköping – och för den delen, biskopen i Linköpings stift Martin Lind.

Min julklapp till Correns inskränka insändarskribenter blir Edward Kennedys Truth and Tolerance in America. Jag har länkat till talet tidigare, men det är fortfarande ett lysande försvar för yttrande- och religionsfrihet.

2 Comments:

Blogger Malin said...

Tack!(för kommentaren) Ska tänka på återvinningsbarheten :). Skickade till Corren också men eftersom vi i korridoren inte har den har jag inte haft någon koll på om den stått där...

onsdag, 14 december, 2005  
Anonymous Anonym said...

Till dig Martin rekommenderar jag Gud är god? På engelska God is not great av Christopher Hitchens

lördag, 08 mars, 2014  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home