lördag, oktober 29, 2005

Flygblad slår flaskkastning

Idag stod vi socialdemokrater på Stora torget i Linköping och delade ut det flygblad som samtliga politiska partier i kommunfullmäktige stod bakom. Jag tycker fortfarande att flygbladet var det bästa sättet att möte Nationalsocialistisk Fronts demonstration. Flera andra partier syntes också på stadens gator och torg även om engagemanget varierade: ett gång MUF-tjejer gick förbi för att "titta på vänstermänniskor som slogs". De verkade mest se nazistdemonstrationen som en rolig happening.

Vi förde också otaliga samtal med linköpingsbor som uppskattade initiativet. Jag tror inte att en nazistdemonstration i Linköping får linköpingsborna att bli mer välvilligt inställda till nazismen utan istället väcker deras engagemang för demorati och medmänsklighet. Tyvärr har inte alla lika höga tankar om oss linköpingsbor; en grupp svartklädda, maskerade vänsteraktivister hade bestämt sig för att möte nazisterna på deras egna nivå. För att göra det började de naturligtvis med att kasta flaskor på polisen... Korkat, på många sätt. För det första finns det ingen anledning att bråka - särskilt inte med poliserna. För det andra blev det nu motdemonstranterna som framstod som våldsamma och odemokratiska.

Korkat var ordet, men å andra sidan fick det vårt stillsamma flygbladsutdelande att framstå som just så klokt som det var!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Att dela ut flygblad med hela det korrumperade etablissemanget bakom sig - dvs alla riksdagspartier - är ju att öppna upp för nazisterna som ser sig själva som den enda oppositionen. Skönt att AFA visar att det inte finns något samförstånd

söndag, 13 november, 2005  
Blogger Martin Tollén said...

Well, du har fel. För det första känner jag inte igen mig i beskrivningen av flygbladsutdelarna som korrumperade - jag var själv en av dem.

För det andra vill den stora majoriteten av linköpingsbor varken ha marscherande nazister eller flaskkastande AFA-aktivister.

För det tredje är du en fegis!

söndag, 13 november, 2005  
Anonymous Anonym said...

Om ni hade vågat föra debatt med NSF så hade det snabt visat sig hur mycket lögner ni för fram för att få folk att inte lyssna på partiet. De flygblad som delades ut från olika partier den dagen var me en tävlan om hur mycket felaktigheter man kunde få in på ett ark än någon som helst faktaupplysning. Tragiskt.
Kom igen när ni vågar möta fakta med fakta.

http://www.den-svenske.com

fredag, 02 december, 2005  
Blogger Martin Tollén said...

Thomas, var inte barnslig! Det flygblad som vi socialdemokrater delade ut hade följande text:

"Vi säger JA till alla människors lika och unika värde oavsett kön, religion, hudfärg, sexuell läggning och etnisk bakgrund! Vi säger NEJ till antidemokratiska strömningar! Tänd ett ljus i ditt fönster ikväll till stöd för humanism och demokrati! Partigrupperna i Linköpings kommunfullmäktige: Socialdemokraterna, Folkpartiet, Moderata Samlingspartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet"

Var nu vänlig och redogör för alla felaktigheter i det flygbladet. För inte är du någon som snackar om lögner när det bara är det du själv ägnar dig åt. Men det kanske är därför du inte vågar vara öppen med vem du är?

fredag, 02 december, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home