måndag, januari 28, 2008

Bokslut 2007: -320 miljoner

Idag visar det sig att vårdverksamheten i östgötalandstinget under 2007 gick back med över 320 miljoner kronor. Det är en försämring med 80 miljoner på mindre än två (!) månader.

Mina socialdemokratiska kamrater i Landstingsstyrelsen la skarpa förslag för att stoppa kostnadsutvecklingen för nästan ett år sedan. Den borgerliga majoriteten röstade nej.

Jag och mina kamrater i Hälso- och Sjukvårdsnämnden har dragit konsekvenserna av landstingets ekonomiska situation och inte ställt oss bakom majoritetens ofinansierade politik. Istället har vi krävt redovisningar av vilka behov som trängs undan då den borgerliga majoriteten vill genomföra satsningar det inte finns pengar till. Borgerligheten röstade nej; de föredrar dolda prioriteringar.

Efter en lång tid av handlingsförlamning samlar sig majoriteten till krafttag. De formulerar ett direktiv att vårdverksamheten ska hålla budget. Nu ska det tydligen bli ordning och reda!

Jag som trodde att en budget var ett direktiv att hålla budget. Och en budget har alla verksamheter haft även under 2007.

Andra bloggar om Östergötland, landsting, politik och regeringsduglighet

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home