torsdag, mars 29, 2007

Majoriteten anställer Åke

I måndags sparkade den borgerliga majoriteten i östgötalandstinget landstingsdirektören Åke Rosandher. Det gjordes utan några som helst överläggningar med opposistionen.

Igår anställdes Åke Rosandher. Inte av östgötalandstinget. Landstinget rapporterar på sin hemsida:
”Landstingets majoritet träffade på onsdagen en formell överenskommelse med Åke Rosandher om ett frånträdande av uppdraget som landstingsdirektör.”

Någonting i landstingsstyrelsens delegationsordning verkar vara skrivet med osynligt bläck, för jag kan inte hitta någon delegering till ”landstingets majoritet” att teckna ”formella överenskommelser” om sådant.

Agerandet understryker det jag skrev i min tidigare blogg om sparkandet av Åke Rosandher: att den borgerliga landstingsmajoriteten inte alls är intresserade av delaktighet och samsyn vad gäller landstingets ledning. Vi får se om det också innebär en partipolitisering av tjänstemannaledningen och en utrensning av alla som inte slaviskt understryker den borgerliga verklighetsbeskrivningen.

Det verkar som om Åke Rosandher kommer att arbeta med regionala utvecklingsfrågor. I sak har jag ingenting att invända mot det. Åke Rosandher är en oerhört kompetent tjänsteman och det är viktigt att landstinget kan fortsätta använda sig av hans erfarenheter och kunskaper. I den process som påbörjats i och med ansvarskommitténs utredning kan en tjänsteman av Rosandher kaliber vara en viktig tillgång i det östgötska arbetet.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om Östergötland, landsting och politik

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home