söndag, mars 12, 2006

Äntligen sommar

Nu är det äntligen sommar! Idag började årets formel 1-säsong med Bahrain Gran Prix. Jag har länge haft en förkärlek för McLaren – iskallt välorganiserat och metodiskt – och deras flygande finska förare: på 1980-talet Keke Rosberg, på 1990- och 2000-talet Mika Häkkinen och nu Kemi Räikkönen.

Tyvärr har McLaren och deras motorpartner Mercedes misslyckats med att ge den supersnabbe Räikkönen en tillräckligt bra bil. Förra årets McLaren MP4-20 var nog den snabbaste racerbilen som någonsin byggts men den var inte tillräckligt tillförlitlig för att kunna ge Kemi VM-titeln. Årets bil – MP4-21 – har haft problem under försäsongstesterna och mercedesmotorn ryktas ännu så länge vara ett dyrt fiasko. Gårdagens kval var en flopp då Kemis högra bakhjulsupphängning kollapsade innan han ens hunnit sätta en enda varvtid. Det tvingande honom att starta allra längst bak på den 22:a startpositionen idag.

Och vad händer? McLaren tankar Kemis bil full med bränsle och ger honom en strategi med bara ett depåstopp jämfört med konkurrenternas två. Efter bara några varv är han uppe på tionde plats efter att ha flugit förbi flera betydligt lättare konkurrenter. Efter 300 kilometers tävlande går han i mål som trea, endast 19 sekunder efter Renaults vinnande Alonso som startade på fjärde plats.

Vilken förare! Och vilken sommar det kommer att bli!Bilden på McLaren MP4-21 kommer från McLarens hemsida.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home