söndag, september 04, 2005

Allsvensk fotboll

Klockan 16 i eftermiddag är det avspark för årets näst största idrottshändelse i Linköping, efter finalen i hockey-VM i våras. Då spelar Linköping mot serieledande Umeå i allsvenskan i fotboll.

De senaste matcherna har det varit pinsamt lite publik på - drygt 500 mot Själevad och knappt 800 mot Hammarby. Då är ändå Linköping ett lag som när de spelar på topp kan slå vilket annat allsvenskt lag som helst och som innehåller en rad färgstarka profiler: Hedvig Lindahl, Sara Larsson, Anna-Kaisa Rantanen, Ann Westermark, Caroline Seger, Josefine Öqvist, Maria Karlsson, Maria Aronsson... Ja, nu har jag strax räknat upp hela laget.

Förra året var det riktigt välfyllt på Folkungavallen då LFC mötte Umeå så förhoppningsvis blir det så i år också. Då är det bäst att vara på plats i god tid, så jag har stämt träff med mina kompisar utanför entrén vid kvart i tre. Kom dit du också!

Anna har dessutom meddelat att hon inte kommer att kunna titta på matchen, så nu har Linköping en ordentlig chans att vinna...