fredag, augusti 19, 2005

Folkpartiet kan bättre

Jag blir alltid ledsen när intelligenta människor inte gör sin intelligens rättvis. Som Karin Pilsäter
som nyligen föraktfullt sa ungefär att den föreslagna tidigareläggningen av barnbidragshöjningen var en "julklapp" som i första hand syftade till att höja opinionssiffror och inte till att få fart på ekonomin.

Som jag förstår det har Sverige en bra tillväxttakt men att sysselsättningen inte ökar för att den privata konsumtionen är på för låg nivå. Höjda barnbidrag är ett träffsäkert sätt att höja den privata konsumtionen.

Uppdatering
Kamraterna Ljungkvist och Landin - som varit vänliga nog att lämna kommentarer - har bloggat om "valfläsk-barnbidraget" och moderaternas skattesänkningar som tydligen inte alls är valfläsk. Läs vad de skriver (även vad de skriver i övrigt; deras bloggar är bra)

3 Comments:

Blogger Anna Larsson said...

Hon är väl bara avundsjuk för att hon inte kan själv ;). Jag för min del tycker nog det hade varit mer problematiskt om barnbidraget höjts i vår, ur opionsbildningssynpunkt. Å andra sidan, som du säger, ökad konsumtion är väl poängen. Detta kan ju indirekt ha inverkan på opinionen om vi konsumerar så att den svenska sysselsättningsgraden höjs. Mera östgötska morötter och ägg, och mindre kinesiska tröjor, alltså??

/Anna som hobbyspekulerar inför höstens kurs i makroekonomi..

fredag, 19 augusti, 2005  
Anonymous Anonym said...

För att inte tala om att hon uppenbarligen inte lärt sig sin kalender. Bidragen höjs i oktober och julen ligger i december. Det känner de allra flesta till, men med den kunskapsnivån på folkpartisterna själva kan man förstå att de är förtvivlade över skolan...:-)

fredag, 19 augusti, 2005  
Blogger Nathalie Sundesten Landin said...

Alla beskriver det som valfläsk... Jo jo

fredag, 19 augusti, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home