torsdag, juni 30, 2005

Aftonbladet + Bush = sant?

Klimatförändringar riskerar att leda till fler översvämningar, jordskred, högre havsyta, fler insektsangrepp - även här i Sverige. Det rapporterar Statens geotekniska institut. Lärdomen borde vara att klimatförändringarna påverkar även oss i Sverige och att vi ska vara rädda om miljön.

Samma dag som rapporten överlämnas till regeringen startat Aftonbladet ett "uppror" mot bensinskatten. Ordet "uppror" förpliktigar tycker jag, så när får vi se ledare som också handlar om bensinskatten. Förslag på rubriker:
* Kör mer bil - strunta i miljön
* Aftonbladet stödjer Bush - skrota Kyptoprotokollet
* Det ska inte kosta dig något att förstöra miljön
Det finns säkert många förhållanden i världen som förtjänar ett uppror - rapporten från SGI om klimatförändringarna visar på ett område. Aftonbladet har gjort sitt val; trots att jag inte borde haft några förväntningar på skräptidningen så är jag ledsen och besviken över deras prioritering. Nu gör de en läsaromröstning inför valet också - passa på att göra din röst hörd.

På tal om bensinslukare - på lördag börjar Tour de France!

Uppdatering torsdag eftermiddag
Nu har Aftonbladet - sent omsider - också upptäckt SGI:s rapport. Men något vidare stort utrymme får den förstås inte...

1 Comments:

Blogger Anna Larsson said...

*Applåderar*! Det är enda jag stör mig på med det höjda bensinpriset är att inte höjningen går till någon slags välgörande ändamål, men, men funkar det konsumtionsdämpande (vilket jag betvivlar) har vi ju alltid vunnit något.

söndag, 03 juli, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home