måndag, november 03, 2008

Löpande bandet

Obamakampanjen är ett ganska stort företag som det senaste året omsatt över en miljard kronor med just nu tusentals anställda, hundratusentals volontärer och över 3 miljoner amerikaner som donerat pengar. Vårt eget lilla kampanjkontor är som en liten fabrik i denna koncern där vi organiserar våra över 300 volontärer är en resurs vi försöker använda så effektivt som möjligt.
När en volontär kommer in genom dörren hälsas de direkt välkomna av Bob Lockhart (till vänster) och Clarence Cameron (till höger) där de får lämna sina kontaktuppgifter – för att kunna nås i kommande kampanjer – och tala om när de har möjlighet att hjälpa oss så att vi kan schemalägga dem. Det här är uppgifter som vi sedan sitter och matar in i VoteBuilder. Clarence hälsar på mig varje morgon med någon svensk fras; det är förvånansvärt hur många det är som kan åtminstone något ord på svenska!
När de skrivit in sig går de vidare till Nancy Woods (t v) och Ronnie Liebwitz (t h). Ronnie är för övrigt Maryls mamma som tillsammans med Meryls pappa Bob flugit in från New Jersey för att hjälpa oss. De har koll på var det för tillfället behövs volontärer och skickar dem vidare till rätt Ward captain.
En av dessa är Todd Ambs som ansvarar för Ward 52 i Madison. Där instrueras volontären om hur dörrknackning går till, vad syftet är, vad vi säger, kampanjens säkerhetsföreskrifter och vad det är för material vi delar ut. Oftast får volontären också en lista med de adresser som ska besökas. I vårt område är dock stödet för Obama så stort – i storleksordningen 90 procent – att det är slöseri med tid att försöka hålla reda på vilka dörrar det ska knackas på så vi besöker alla hus istället.
Slutligen är volontären redo och rustad och lämnar vårt kampanjkontor för ett arbetspass på ungefär fyra timmar.

Andra bloggar om USA och presidentvalet

Etiketter: , , ,