lördag, juli 28, 2007

Doping är det problem som är lättast att lösa...

Det finns många anledningar till att det är trist att cyklister dopar sig. En anledning är att när de äntligen åker dit så skymmer det att Tour de France är extremt spännande i år. På dagens näst sista etapp – ett individuellt tempolopp på 55,5 km – var det så tätt på slutet att jag glömde andas under Alberto Contadors sista kilometer. Efter över 300 mils cyklande skiljer det bara 31 sekunder mellan de tre första tävlande.

Nu verkar alla i cykelsporten också förstått att det inte går att låtsas som om dopingen inte existerar. Med tiden tror jag också att cykelsporten kommer att få bättre bukt på den.

Det trista nu är att de två dominerande aktörerna i cykelvärlden – internationella cykelorganisationen UCI samt ASO som är ett företag som bland annat arrangerar Tour de France – använder dopingavslöjandena för att ha ännu mera tarvligheter att slänga i varandras ansikten.

Så dagens tragiska konstaterande är att vi kan hoppas på en cykling utan doping, men att hoppas att UCI och ASO ska sluta bete sig som bortskämda småbarn är nog att be om att bli besviken!

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om Tour de France och cykling

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Jim said...

1. Som politiker lyssnar jag gärna på Ring P1 och läser också insändarsidor. Varför vill inte du det?

2. Ska man få bukt med doping får man skynda sig innan viktiga sponsorer och publik tröttnar.

lördag, 04 augusti, 2007  
Blogger Martin Tollén said...

1. Jag blir bara arg. Insändarsidor i lokalpressen läser jag dock dagligen.
2. Ja.

söndag, 05 augusti, 2007  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home