tisdag, september 04, 2007

Hälsning från en annan planet

UPPDATERAD Vi svenskar översköljs av amerikanska influenser i en sådan omfattning att vår kultur till stora delar är amerikansk. Men ändå, när jag nu kör runt på egen hand i Amerika känns det som om jag är på en annan planet.

Det är jättesvårt att hitta på vägarna för skyltningen är konstig med dålig framförhållning. På motorvägen kan det hänga ner grenar framför vägskyltarna som gör att du inte kan se vad som står. Igår, när jag kom till den första rodellen jag träffat på här, fanns en liten kulle vid rondellinfarten som effektivt skymde sikten för bilar på väg in i rodellen.
Maten är märklig. Det är svårt att få tag på mjölk. Kaffet smakar vatten och vattnet smakar klor. Men frukostarna är nästan värst av allt; enbart engångsartiklar, inklusive knivarna som man delar brödet med. Bröden förresten, det känns så torrt och gammalt att det måste rostas. Om du har tur kan du få flingor och mjölk, men då är flingorna troligen väldigt söta.

Och då är jag ändå i liberala, kosmopolitiska New York!

UPPDATERING Finns det någon som har en vettig förklaring till varför det finns trafikskyltar som förbjuder motorbromsning? SLUT PÅ UPPDATERING

Andra bloggar om USA

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Ninna said...

The "engine brake prohibited" on a big rig truck means that when they were downshifting and holding the truck in low gear that they can't do that in certain areas because it is too noisy. Often they backfire when they use just their engine to brake and so it is prohibited. /Scotti genom Mamma

torsdag, 06 september, 2007  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home