lördag, maj 26, 2007

Namninsamling för Ostlänken

Ostlänken innebär inte bara bättre möjligheter till resande mellan Östergötland och Stockholm. Det ger också förutsättningar för en utbyggnad av pendeltågstrafiken i Östergötland. Ostlänken är också en länk i ett framtida nät av höghastighetsjärnvägar som kommer att binda samman Stockholm med Göteborg och kontinenten.

Under den förra regeringens tid pekades Ostlänken ut som ett viktigt projekt, men det planerade genomförandet hamnade hela tiden några år fram i tiden. I valrörelsen riktades kritik mot detta från borgerliga riksdagskandidater i Östergötland.

När den borgerliga riksdagsmajoriteten nu har chans att göra någonting åt det skjuts Ostlänken än längre bort i framtiden.

Socialdemokraterna i Östergötland har tagit initiativ till en namninsamling för Ostlänken. Du kan skriva på namninsamlingen här.

Andra bloggar om Ostlänken och Östergötland

Etiketter:

Arbetarparti?

Den borgerliga majoriteten i Motala har bestämt att inte ordna några sommarjobb för ungdomar. Moderaten Magnus Byman förklarar vad ungdomar borde syssla med:

”Jag tycker de ska fara till Varamon och bada!”

Det nya arbetarpartiet var det…

Andra bloggar om Motala, sommarjobb, moderaterna och arbetarparti

Etiketter: , ,

torsdag, maj 10, 2007

Bill Richardson vinner reklamkampanjen

Att Bill Richardson går segrande ur det demokratiska primärvalet är osannolikt. Däremot har han goda chanser att vinna reklamkampanjen. Hans fantastiska Western-spot följs nu upp med två jobbintervjuer.

”For what we’re looking for, you might be a little over qualified…”

Andra bloggar om USA, USA-valet 2008, presidentvalet och Bill Richardson

Etiketter: ,

söndag, maj 06, 2007

Familjehemligheter

Min lillasyster avslöjar familjehemligheter på sin blogg.

Men är någon egentligen förvånad?

torsdag, maj 03, 2007

Valanalysen

Jag har tidigare gjort några krafsande försök till analys av valresultatet i Östergötland och främst av resultatet i landstingsvalet. Du kan läsa här, här eller här. Nu har socialdemokratiska partidistriktet i Östergötland presenterat sin valanalys.

Radio Östergötland refererar partidistriktets ordförande Johan Andersson:
”Det [var] snarare (…) kommunikationen än själva politiken som brast”

Det tror jag är riktigt även om det är en standardförklaring att i alla lägen skylla på kommunikationen. Vi som var landstingspolitiker under förra mandatperioden kan inte komma undan vårt ansvar för att kommunikationen inte fungerade bättre och det ansvaret får vi dela med andra partiföreträdare i hela Östergötland.

Samtidigt är det en viktig markering som Johan Andersson kommer med om att det inte var politiken i sig som kan ges skulden för valresultatet. Det är ett ställningstagande som väljer väg för framtiden.

Vi kan behålla en bra politisk inriktning, samtidigt som vi som landstingspolitiker lärt oss att vi behöver vara mer ödmjuka, samtala mer med östgötarna och bli bättre på att kommunicera vår berättelse.

Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om valet 2006, Östergötland, socialdemokraterna, valanalys och politik

Etiketter:

onsdag, maj 02, 2007

Högre krav på kvinnor

Ett fåfängt försök att gottgöra mitt senaste inlägg… Via Denver Post noterar jag att det inte bara är i Sverige som det ställs större krav på kvinnor än på män. I en artikel konstateras att kvinnor ställer särskilt höga krav på kvinnliga kandidater.

Phyllis Chesler, psykolog och författare till "Women's Inhumanity to Women" säger:
"It's as if each woman is forever competing to be the prom queen, or the wife, and every other women is a competitor, so if she wins it means you lose, instead of experiencing the woman's victory as group."

På bilden demonstrerar Nicklas Andersson, socialdemokratisk landstingsledamot och byggnadsarbetare.

Andra bloggar om jämställdhet

Etiketter:

Med sådana vänner...

Med risk för att beskyllas för avgrundshögerns favoritsport "Clinton-bashing"...

Via en artikel i Washington Post läser jag om den konservative kolumnisten Bruce Bartlett som menar att republikanerna är ett sjunkande skepp inför presidentvalet 2008. De konservativa i USA måste därför börja fundera på vilken av de demokratiska kandidaterna de föredrar och knyta goda relationer till denna:

"To right-wingers willing to look beneath what probably sounds to them like the same identical views of the Democratic candidates, it is pretty clear that Hillary Clinton is the most conservative. John Edwards is the most liberal, and Barack Obama is somewhere in between…"

Bartlett fortsätter:

"At some point, politically sophisticated conservatives will have to recognize that no Republican can win in 2008 and that their only choice is to support the most conservative Democrat for the nomination. Call me crazy, but I think that person is Hillary Clinton."

Jag har under en lång tid tänkt be mer kunniga vänner förklara för mig vilken presidentkandidat jag borde stödja. Det är nog dags att ta tag i det nu!

Andra bloggar om USA, USA-valet 2008, presidentvalet och Hillary Clinton

Etiketter: , ,

tisdag, maj 01, 2007

Lyckad första maj-festival i Linköping

I Linköping hade det traditionella första maj-tåget utvecklats till en första maj-festival. De traditionella parollerna fanns kvar: i år Arbetsrätt – Rockar fett! och Alla behövs – Alla ska med! Men i år fanns också uppträdanden av till exempel Jan Hammarlund och Eldkvarn. Och trots en appell av LO:s Erland Olausson var det komikern Lasse Eriksson som var huvudtalare.

Festivalen inleddes på Stora torget med att Jan Hammarlund sjöng. Ballonger delades ut. Det skrevs budskap på plakaten. Människor samtalade med varandra medan Anders Tiderman från IF Metall och Erland Olausson från LO talade om trygghet på arbetsmarknaden och rätten till ett jobb.


När demonstrationståget promenerade iväg längs Storgatan på väg mot Folkets park var det cirka 900 deltagare – fler än på många år.

I Folkets park var komikern Lasse Eriksson huvudtalare. Lasse Eriksson reflekterade i sitt uppträdande över dåtid och nutid. Samtidigt pågick ett forum där socialdemokrater, fackföreningar och andra folokrörelseorganisationer presenterade sig och samtalade med besökarna. Clowner underhöll barnen.

Vissa stannade kvar till sena kvällen – men då dök det också upp nya besökare för att lyssna på Eldkvarn som avslutade första maj-festivalen med en konsert.Detta inlägg är pingat på intressant.se. Andra bloggar om 1 maj, första maj, socialdemokraterna och Linköping Detta inlägget är också ett svar på Jonas Morians utmaning

Etiketter: ,

Från det ena till det andra

Häromdagen var det opera. Igår var jag på en konsert med W.A.S.P. i Cloetta Center i Linköping.

W.A.S.P. slog igenom på 80-talet som ett då extremt hårdrocksband. Deras spektakulära scenshow med bloddrickande och rått kött skapade minst sagt uppmärksamhet. Siewert Öholm ägnade ett debattprogram om detta förskräckliga fenomen som förvildade ungdomen och skapade våld och elände. På mellanstadiet kommer jag ihåg att vi varnades för W.A.S.P.

Jag var aldrig något stort fan, men när de nu kom till Linköping kunde jag inte låta bli att titta på dem. Med tanke på uppståndelsen de väckte i sin ungdom blev jag lite besviken.

Inget bloddrickande. Inga råa köttbitar. Den enda dödskallen var den som satt på gungställningen som Blackie Lawless klättrade omkring på.

Och det var kanske symboliskt. En lekplats – inte en mardröm.

Andra bloggar om WASP och hårdrock

Etiketter: ,